Магистрала Струма ще остане затворена поне до следващата седмица след пожара при депото за отпадъци край Дупница. Вчера Агенция Пътна инфраструктура съобщиха, че внасят сигнал в прокуратурата срещу собственика на предприятието за вторични суровини.

Кольо Илиев отказа да коментира, като заяви, че не е запознат. Премиерът Бойко Борисов също направи коментар за пожара. Той беше категоричен, че ако от огъня са повредени колоните на моста на магистрала „Струма“ ще търси отговорност. Изясняват се и причините за огъня, който спря движението. Според собственика на депото не е горяла негова собственост, а незаконно сметище в непосредствена близост. Той изрази съмнения, че става дума за умишлен палеж.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На практика депото се намира под самия мост на магистралата. В него се съхраняват и рециклират тонове лекарствени продукти, които са за унищожаване. Собственикът Кольо Илиев заяви, че извършва тази дейност от над 20 години. Кметът на община Дупница Методи Чимев заяви, че многократно са съставяни актове за излизане извън пределите на общинския имот, на който оперира депото.


Share Follow

Leave A Reply