Полицията в Сливен издирва заподозрян в убийството на 7-годишното момиченце от село Сотиря. Това съобщи на брифинг тази сутрин главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов. „Мъжът е криминално проявен и безработен, имал е и предишни прояви спрямо деца – блудство със своя близка. Излежавал е и присъди. В издирването, освен силите на полицията и служебни кучета, са ангажирани служба „Жандармерия“, Военна полиция, Планинската спасителна служба и екипи на горско стопанство и хеликоптер”, добави Иванов.

img-198cd75301cb393d8f0c3aace33bffab-v

По думите му обявеният вчера за национално издирване за серия кражби е 21-годишен Мартин Стоянов Трифонов. Той е основният и засега единствен заподозрян за случая. Не е въоръжен. Снимката му не е актуална, защото в момента е с къдрава коса и набола брада, облечен е с камуфлажно горнище.

„По-рано Мартин Трифонов бе замесен и в инцидент с кучета. Той бе нападнат от тях, а в опит да бъде защитен, загина собственикът на кучетата”, поясни директорът на ОДМВР – Сливен комисар Димитър Величков.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Жестокото престъпление стана в четвъртък в сливенското село Сотиря. Сигналът е постъпил на телефон 112 около 14.00 часа. Детето е било изнасилено и пребито. Намерено е в дере в селото и по-късно е починалото от нараняванията си в сливенската болница.


Share Follow

Leave A Reply