Майка и дъщеря загинаха при катастрофа на път Е-79 край Кочериново, която стана тази сутрин около 7.40 часа. При инцидента лек автомобил се удари челно в автобус. Автомобилът им е бил със сръбска регистрация. Той се е сблъскал с автобус на строителна фирма от Благоевград, която е превозвала работници за строителен обект в Сапарева баня.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Според водача на автобуса лекият автомобил изненадващо е навлязъл в неговата лента и поради невъзможност да отбие вдясно, той е паднал в канавката. Лекият автомобил се е ударил в предната дясна част на автобуса.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Екипи на пожарната над 25 минути рязаха размазания лек автомобил, за да извадят шофьора. Той е съпруг и баща на починалите майка и дете. Полицията предполага, че мъжът най-вероятно е заспал зад волана.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Движението в момента се осъществява по обходния път през гара Кочериново. В 8.30 часа започна разследването на инцидента от следствена група. На място има две линейки и два пожарни автомобила. И към момента път Е-79 е с изключително натоварено движение заради затворения участък на АМ “Струма”.


Share Follow

Leave A Reply