Полицията издирва с хеликоптер убиеца на момиченцето в Сливенско. Вчера дете на 7 години е било намерено изнасилено и пребито до смърт в сливенското село Сотиря. То е открито в края на селото в изключително тежко състояние около 15 часа в четвъртък. То незабавно е било откарано в болница, където е починало, предава БГНЕС.

img-198cd75301cb393d8f0c3aace33bffab-v

По първоначална информация, има улики, които сочат, че убиецът е 21-годишен младеж на име Мартин, който живеел в съседна къща на тази, в която живеело семейството на убитото дете. В четвъртък следобед заподозреният видял жертвата си в магазин в селото. Момиченцето отишло там, за да си купи сладолед, а мъжът пиел алкохол пред търговския обект.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Кметът на село Сотиря Димчо Георгиев заяви, че все още няма достатъчно информация, а полицията разследва. По думите му пожарна и полиция, както и военна полиция, гранична полиция, горски служители и хеликоптери са в селото. Предполага се, че заподозреният за убийството е избягал в гората, но версиите са много, заяви още Георгиев. Времето е лошо, в района вали дъжд и затова издирването ще бъде усложнено. Полицията е затворила всички подстъпи към селото.

Димчо Георгиев, снимка: БГНЕС

Димчо Георгиев, снимка: БГНЕС

Заподозреният е странил от останалите жители на селото, каза Димчо Георгиев. Не е имал компания и хора, с които да е близък. Издирваният мъж не е жител на село Сотиря, живеел е във вилната зона и е слизал в селото, за да пазарува. Георгиев не изключи възможността жителите на селото да сформират екипи за издирване на заподозрения. „Познато е лицето, виждали са го тук”, допълни той. „Нормално семейство. Тук беше на детска градина момиченцето, нормално се грижеха за него, беше добре облечено, чисто“, обясни още кметът Георгиев.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Пред БГНЕС жител на селото също потвърди, че заподозреният за убийството на 7-годишното дете е избягал в гората. Той живеел в селото от много години. Преди време е заплашвал малките деца, а преди това е лежал в затвора за кражби.


Share Follow

Leave A Reply