ДНК експертиза е потвърдила, че 21-годишният Мартин Трифонов е изнасилил и убил 7-годишното момиченце от село Сотиря. Това съобщи Окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов. Утре сутринта към делото ще бъде присъединена експертна справка от ДНК профила на заподозрения.

img-198cd75301cb393d8f0c3aace33bffab-v

Пламен Стефанов потвърди и че 21-годишният Мартин Трифонов е направил пълни самопризнания за извършването на деянието пред служебния си защитник. Пред адвоката си мъжът обяснил, че е употребил алкохол и енергийни напитки. Предстои в понеделник да се реши дали заседанието за гледане на мярката за неотклонение на Мартин ще бъде в съда или ще има изнесено заседание на съдебния състав в болницата, където предполагаемият извършител на убийството все още се намира след задържането си.
полиция

Той е с повдигнати три обвинения – за блудство с малолетно лице, изнасилване и убийство по особено жесток и мъчителен начин. Според данните до момента Трифонов не е планирал престъплението. Същевременно във фейсбук започна кампания в памет на загиналото момиченце и със зов за справедливо наказание за човека, отнел живота й. От ВМРО пък поискаха премахване на съкратеното съдебно следствие, което води до намаляване на присъдите при тежки престъпления. В отворено писмо до медиите те настояха и за химическа кастрация като наказание при изнасилване, педофилия и други сексуални извращения.


Share Follow

Leave A Reply