Разкрита е нива за отглеждане на канабис в гориста местност до Костинброд. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Специализираната полицейска операция е проведена на 23 август от служители от отдел „Криминална полиция“ на ГДНП и техни колеги от ОДМВР – София.

марихуана

В гориста местност до Костинброд е разкрита нива за отглеждане на канабис. На място, в момента на полагане на грижи за растенията, са установени и задържани двама мъже – на 45 и 49 години, и двамата жители на община Костинброд, неизвестни до момента на органите на МВР. Установено е, че в нивата са се отглеждали 125 растения в напреднал етап на развитие, готови за беритба. Открити са и пособия за отглеждането им – бидони с вода за напояване, торове и препарати.

1431e8b41b582145a78a51933d9242da79

При последвали процесуално-следствени действия в дома на 45-годишния криминалистите открили над 200 грама суха маса (марихуана). По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането му продължава под ръководството на Окръжната прокуратура – София. 45-годишният е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа, а на 49-годишния е наложена мярка “Парична гаранция”.


Share Follow

Leave A Reply