Британският премиер Борис Джонсън заяви днес на среща с президента на САЩ Доналд Тръмп, че страната му подкрепя “търговски мир” пред сегашната търговска война и че не одобрява митата, предаде ДПА. Преди официалния старт на днешните дискусии на лидерите от Г-7 във френския град Биариц двамата ръководители се срещнаха на работна закуска. “Поздравявам президента за всичко постигнато от американската икономика, фантастично е да се види това”, посочи Джонсън, докато Тръмп говореше за Китай.

снимка: БТА

снимка: БТА

“Нашето виждане за търговската война е, че подкрепяме търговски мир. Като цяло не харесваме митата”, изтъкна британският премиер. Американският държавен глава заяви, че не очаква никакви проблеми за съставяне на търговско споразумение с Великобритания за след Брекзит.

снимка: www.insidesources.com

снимка: www.insidesources.com

“Те няма да си нахлузят веригата на котвата около крака”, посочи Тръмп, явно имайки предвид Европейския съюз. “Не очакваме никакви проблеми”, допълни той. В началото на срещата Тръмп отбеляза, че Джонсън е правилният човек за работата по Брекзит. По думите му ще има много голямо търговско споразумение с Великобритания.


Share Follow

Leave A Reply