Двама души, лишени от свобода, са избягали от общежитието от открит тип “Стара Загора” към затвора в града. Те са успели да преодолеят охранително съоръжение, съобщиха от Министерството на правосъдието. Според информация на бТВ двамата избягали са от група от трима, осъдени за обир на два банкомата в Стара Загора и Казанлък.

затвор

Случаят прикова общественото внимание миналата година. Тогава тримата молдовски граждани Василе Морару, Александър Хаджи и Дионис Коржукару се признаха за виновни и всеки от тях получи присъда от 4 години и 8 месеца лишаване от свобода. Тъй като срокът за излежаване е по-малко от пет години, тримата са били настанени в затворническо общежитие, а не на място с по-строг режим.

снимка: Star-Telegram

снимка: Star-Telegram

Двамата избягали затворници са 24-годишният Василе Морару и 30-годишният Александър Хаджи. Те са се намирали в двора на общежитието и са прескочили оградата му към 15.45 ч. При пълно взаимодействие с органите на МВР е обявена тревога, като лицата са пуснати за общонационално издирване. Министърът на правосъдието Данаил Кирилов разпореди спешна проверка за изясняване на обстоятелствата около случая.


Share Follow

Leave A Reply