Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Георги Терзийски обяви по време на брифинг, че в периода до 23 август са проверени над 3 808 съоръжения на републиканската пътна мрежа. Установено е нерегламентирано използване на пространството под тях и прилежащия сервитут на 120 съоръжения с отпадъци.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Обобщени резултати от проверките сочат, че най-често се установява струпването на битова отпадъци, гуми, селскостопански отпадъци. Експертите са констатирали, че много често гражданите в летните месеци използват съоръженията като място за отглеждане на животни.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

От тези 120 съоръжения с отпадъци четири са случаите на съхраняване на сено и временни ограждения за животни на територията на областите Ловеч, Сливен, Търговище и Русе. Премахнати са загражденията, установени са собствениците на животните и те ще понесат своята административна отговорност по закон.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Припомняме, че повод за проверката стана пожарът под виадукта на АМ “Струма” при Дупница, който унищожи 10-километров участък от магистралата в средата на месеца. Съоръжението беше сериозно увредено.


Share Follow

Leave A Reply