Роджър Федерер, който тази нощ приключи участието си на Откритото първенство на САЩ по тенис с петсетова загуба от Григор Димитров на 1/4-финалите, заяви, че медицинският му таймаут преди решителната част не е причина за поражението, като също така отдаде дължимото на българина.

“Просто се нуждаех от терапия за врата ми и горната част на гърба ми. Трябваше само да опитам да ги отпусна и да видя дали ще се почувствам по-добре. Това обаче е моментът на Григор, а не на моето тяло, така че всичко е наред. Той с нищо не ме изненада, защото сме играли много пъти в миналото. Имам предвид, че това беше Григор, когото очаквах. Той има необходимия арсенал, с който да прави всякакви неща. Тази вечер той използва това с голям ефект,“ заяви Федерерgrigor-dimitrov

Първата ни ракета пък не скри радостта си след победата. „Много съм щастлив, физически се чувствах добре. Просто не бях играл на този корт доста отдавна и ми трябваше малко време, за да свикна. Във втория сет намерих своя ритъм и усетих, че имам своя шанс при дълги разигравания. Усетих, че Роджър не беше на 100%, а в такива мачове три от пет всичко може да се случи“, каза българинът след срещата.

За Григор полуфиналът на най-високото възможно ниво в тениса е трети в кариерата след Откритото първенство на Австралия през 2017-та година и Уимбълдън през 2014-та. Благодарение на пробива си в САЩ Димитров ще се изстреля минимум до 25-ата позиция в световната ранглиста.


Share Follow

Leave A Reply