“Обединени патриоти” предлагат всеки пенсионер да получава гарантиран доход от 346 лева, колкото е линията на бедност. Това е предвидено в законопроект за защита на правата и интересите на възрастните хора. На допълнителната помощ ще имат право всички, които получават пенсия за трудов стаж, но пенсиите им са под линията на бедност от 346 лева. Според разчетите на “Патриотите” това ще коства половин милиард лева на държавата всяка година.

пари, пенсия

“Става дума за едно допълващо плащане за хората, които имат доходи от трудова дейност, пенсии от трудова дейност. То ще замести други социални плащания, за отопление или други такива. Всеки пенсионер над 65 години, чиито доходи не достигат линията на бедност, има право да подаде заявление за подкрепа и да я получи. Много просто, без административни разходи”, обясни съпредседателят на “Обединени патриоти” Искрен Веселинов. “Ние поставяме границата, прагът на бедност като минимална сума, с която трябва да се разпорежда всеки пенсионер в България – 346 лв.”, обясни и Валери Симеонов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Той не пропусна да критикува и депутатите от “Атака”, които вчера напуснаха групата на “Обединени патриоти”. “Както виждате в новия състав на парламентарната група на “Обединени патриоти” имаше срещу себе си действени хора, които от първия ден реализират програмата си, която до момента е била възпрепятствана не веднъж, не два пъти от тази част от “Обединени патриоти”, която не е между нас”, посочи Симеонов.


Share Follow

Leave A Reply