Специализираният Апелативен наказателен съд прекрати делото срещу несебърския бос Димитър Желязков, известен с прякора „Очите“. Прекратено е производството и срещу още 12 души, подсъдими за участие в организирана престъпна група за рекет, сред които и дъщерята на Желязков – Станислава.

Причината – значителни нарушения в обвинителният акт срещу подсъдимите. Сред тях са разминавания в сумите, които според обвинението Желязков е искал като рекет от потърпевшите, неясноти около обстоятелствата, при които общинският съветник от Несебър Пейко Янков се е присъединил към Организираната престъпна група и др.

снимка: www.infonews.bg

снимка: www.infonews.bg

Все пак Очите не излиза на свобода, защото към момента все още е сила мярката „задържане под стража“ спрямо него. Сега всичко е в ръцете на прокуратурата, която следва да изготви нов обвинителен акт без несъответствия.

Държавното обвинение обаче трябва да побърза, тъй като скоро изтича 8-месечния срок, в който прокуратурата трябва да внесе в приемлив за съда обвинителен акт. Ако това не се случи в този времеви диапазон, по закон задържаните под стража следва да бъдат пуснати на свобода. Потърсен за коментар, адвокатът на Желязков – Илиян Василев, отказа такъв.


Share Follow

Leave A Reply