Германският канцлер Ангела Меркел започна двудневната си официална визита в Китай, където се срещна с премиера на страната Ли Къцян. Двамата лидери присъстваха на приветствена церемония, последвана от двустранна среща. Но впечатление на събралите се журналисти и дипломатически лица направи факта, че Меркел изслуша седнала химните на двете дърви докато прав до нея стоеше Къцян. Подобно нещо рядко се вижда на официална церемония в Двореца на народа на площад „Тянанмън“ в Пекин, коментираха запознати.

През последните месеци неконтролируемо треперене на германския канцлер на няколко публични церемонии предизвика сериозни опасения за здравето й. 65-годишната Меркел се оправда, че прилошаването й се дължи на обезводняване и всичко е наред.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Но при официалното посещение в Берлин на датския премиер Мете Фредериксен през юли двете дами изслушаха седнали химните на двете страни. 65-годишната Меркел, която е начело на Германия от 2005 г., досега не е имала сериозни здравословни проблеми. От кабинета ѝ не дадоха обяснение за инцидентите с неконтролируемото треперене. Меркел е известна с трудовата си етика и има репутация на по-издръжлива от другите лидери на срещите на върха на ЕС, които често продължават цяла нощ, със способността си да се съсредоточава върху подробностите на сложните дискусии посред нощ.


Share Follow

Leave A Reply