“Воля” ще представи кандидата си за кмет на София на 17 септември”, заяви лидерът на партията Веселин Марешки пред Нова телевизия. „Имаме шанс да се борим за балотаж в София”, каза още той. Той обясни, че сред структурите на партията има издигната кандидатура на Румен Радев и на Слави Трифонов. Никоя структура обаче не е издигнала кандидатурата на Мая Манолова. „Ние ги попитахме защо не подкрепят Манолова и те казаха, че тя също е от системата, която е създавала бедност и корупция в България”, каза той.

мая манолова

“Политическият сезон започна прекалено остро точно в момента, в който сме изтървали почти всички влакове. България трябва да търси максимален политически консенсус за подобряване на доходите на хората, за справяне с демографската криза, с проблемите в здравеопазването и образованието”, смята Марешки.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

През седмицата “Воля” предложи на президента Румен Радев да участва в местния вот, като се кандидатира за кмет. „Това, което отправихме към президента, съвсем добронамерено, е във връзка с това, че като президент са му орязани функциите, и ние му казваме, че най-прекият път към това да имаш възможност да покажеш качествата си, е да се кандидатираш за кмет на София. Той се ползва с голям рейтинг в момента. Видяхте и Мая Манолова напусна своя пост като омбудсман. Няма нищо страшно за всеки един деен човек, който иска да покаже качествата си”, обясни Марешки.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Той заяви, че няма намерение да се кандидатира за кмет на Варна на предстоящите местни избори. „В момента се разиграват някакви ниски страсти. Стигаме до едни извратени ситуации, в които кандидати, които са част от системата, която е убивала семействата на хора с увреждания, убивала е образованието, докарала е България до тази демографска криза, сега част от протестиращите родители, подкрепят кандидати, които са основен фактор в системата, която ги е убивала”, каза още лидерът на “Воля”.


Share Follow

Leave A Reply