БСП поиска изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента заради шпионския скандал. Процедурата направи в началото на днешното пленарно заседание секретарят на парламентарната група на БСП Филип Попов.

Филип Попов снимка: БГНЕС

Филип Попов
снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ГЕРБ от своя страна предложи изслушване на председателя на ДАНС Димитър Георгиев и министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в процедура. “Правя процедурно предложение във връзка с вчерашния брифинг на прокуратурата да бъдат изслушани председателят на ДАНС и министърът на вътрешните работи”, каза още д-р Дариткова. Тя заяви, че прави тази процедура поради големия обществен интерес от събитията около шпионския скандал.

Дариткова

Попов се съгласи с предложението на ГЕРБ. “Нека да дойдат в парламента господата, но тук би следвало да дойде министър-председателят като отговарящ за националната сигурност на България”, каза той. Попов отчете, че при чувствителност на тази информация дори може парламентът да заседава на закрити врата.


Share Follow

Leave A Reply