“Мария Габриел ще донесе повече пари за образование и наука у нас”, коментира пред БНТ министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Във вторник бе обявен съставът и ресорите на комисарите в новата Европейска комисия. Досегашният еврокомисар по цифровизация Мария Габриел вече ще е с портфейл “Иновации и младеж”.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Според Вълчев ресорът за образованието и науката е ресор за бъдещето. Надяваме се България максимално да се възползва от това, каза той. Досега двама комисари отговаряха поотделно за научните изследвания и за образованието и културата, припомни Вълчев и заяви, че голяма част от значимите научни изследвания в световен мащаб се извършват благодарение на финансирането от Европейската комисия.образование, училище

Предизвикателство към нас е да направим нашите научни организации и висши училища по-свързани и да участват в по-голяма степен в европейската наука. Водим тези разговори и ще предприемем конкретни политики за това. Този ресор е възможност за нас, убеден е министърът на образованието.


Share Follow

Leave A Reply