Днес е последния срок, в който Централната избирателна комисия (ЦИК) приема документи за участие в предстоящите наесен избори за общински съветници и кметове. До 17.00 часа днес партиите и коалициите, които искат да участват в изборите за местна власт, трябва да са направили своите регистрации и внесли необходимите подписи.

снимка: www.obshtestvo.org

снимка: www.obshtestvo.org

Подготовката и произвеждането на изборите ще струват на бюджета общо 70,7 млн. лева. От тези средства по бюджета на ЦИК за организационно-техническа подготовка са предвидени 10 млн. лв. От тях 350 000 ще отидат за възнаграждения на всички заети по трудови и граждански договори, а 8 950 000 лв. ще са необходими за отпечатване на бюлетините и обработката на данните. За разяснителна кампания за начина на гласуване са отделени 600 000 лв., а други 100 000 са за обучение на членовете на избирателните комисии.ЦИК

Това ще бъде първата предизборна кампания, за провеждането на която политическите сили ще могат да получават финансова помощ от юридически лица и еднолични търговци, съгласно новите правила, приети с последните промени в Закона за политическите партии.


Share Follow

Leave A Reply