Решение от днес по постановление на Министерския съвет даде „зелена светлина” за реализацията на скоростния път от Мездра до Ботевград. Това каза министърът на регионалното развитие Петя Аврамова по време на брифинг в Министерския съвет след провелото се редовно заседание.

снимка: Shutterstock

снимка: Shutterstock

“Максималният размер на ангажиментите, които Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) може да поеме за сключване на договори с изпълнителите, е до 419 327 906 лв. Стартираме този участък пътя Видин –Ботевград, които е част от републиканската пътна мрежа, от моста при Видин “Дунав мост 2” към “Кулата”, като тежкотоварният трафик в тази отсечка е голям, което създава много рискови моменти за всички пътуващи”, посочи Аврамова.

скоростен път Враца, Мездра, Видин, Ботевград
По думите ѝ отсечката е разделена в два лота – лот 1 и лот 2, като късно снощи е обявен изпълнителят на лот 1. Стойността му е близо 133 милиона без ДДС, а стойността на лот 2 е близо 222 милиона и половина без ДДС. Предстои сключването на договорите и стартирането на работата. Аврамова подчерта, че срокът на изпълнение е до 2023 година.


Share Follow

Leave A Reply