При скандал никога няма печеливша страна. Когато е намесена и държавата, винаги оставя някаква следва. Не мога да направя анализ на шпионския скандал. От него, обаче изскочиха нови доказателства за опита за убийството ми и на сина ми. Това заяви оръжейният предприемач Емилиян Гебрев в предаването „Тази сутрин” по БТВ.

Емилиян Гебрев, снимка: БГНЕС

Емилиян Гебрев, снимка: БГНЕС

„Виждам, че е било е договорено редица предприятия, включително и “Дунарит”, да не попаднат в български ръце. Времето съвпада в намерението ми да придобия предприятието, както и установяването на съмнителни хора, обикалящи около дома ми“, коментира той.
“До момента нямам информация за развитието на разследването за опита за отравяне срещу мен”, казва той. Гебрев подчерта, че “Емко” е българска фирма, част от националната сигурност на страната и срещу нея се изправят две чужди нови фирми, които започват да водят съдебни атаки. “Надявам се тези факти и обстоятелства да ускорят разследването и истината да излезе наяве. Надявам се, че най-накрая държавата ще защити сама себе си, а след това и нас“, посочи той.

военен завод Дунарит

По повод шпионският скандал, той коментира следното: „Нито съм виждал или срещал господата Малофеев и Решетников. Аз с Цветан Василев не съм имал никакви корпоративни отношения, категоричен бе Гебрев. Гебрев не отрече да познава Цветан Василев, но подчерта, че се е срещал с него броени пъти. “С него съм се видял 4 или 5 пъти. В един от случаите сме коментирали придобиването на ВМЗ “Сопот” и то за 10 минути. От Търговския регистър става ясно, че “Дунарит” е собственост на “Емко”и Емилиян Гебрев. Преди 20 дни, съдът дава ясни и точни указания да се впише увеличение на капитала на предприятието. Това до момента не е направено. Въпреки че предприятието е заплатило задълженията си, запорът срещу него не е свален“, коментира Гебрев.

документи

Според него има влиятелни хора, които могат да повлияят на държавата, дори след решение на съда.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Не съм участвал в шпионаж срещу България. Аз съм предприемач, ръководещ успешно бизнеса си. Реален собственик на “Дунарит” няма как да е друг. Предприятието се управлява от изпълнителния директор Петър Петров, който аз съм определил. Цветан Василев няма нищо общо. Аз съм изкупил всички акции на предприятието“, подчерта Гебрев. Той посочи, че системно е оказван целенасочен натиск от външни фактори.


Share Follow

Leave A Reply