“Няма как да се разпадне парламентарната група на “Обединени патриоти”. Това каза депутатът от НФСБ Славчо Атанасов като добави, че това е мнението на партията му, ВМРО и адвокатите.

снимка: Flagman.bg

снимка: Flagman.bg

Преди дни “Атака” изрази желание “Обединени патриоти” да се заличи, защото партията на Волен Сидеров напусна групата и тя става нелегитимна под това наименование. “Най-сложното нещо в политиката е коалицията, не помня коалиция, която да няма вътрешни търкания. Въпросът е до каква степен тези търкания могат да стигнат до една нетърпимост да се работи”, заяви народният представител. По думите му, изборите са най-голямото изпитание за една коалиция.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Атанасов посочи, че е невъзможно всички народните представители от “Обединени патриоти” да станат независими депутати. Той каза още, че съвсем скоро ще бъде излъчен нов зам.-председател на Народното събрание от тяхната на коалиция, на мястото на Явор Нотев. Грешка беше решението да се явим на евроизборите отделно, но ВМРО спечели от това”, заяви Атанасов. Депутатът беше категоричен няма да има разпад на голямата коалиция между ГЕРБ и “Обединени патриоти”. Той допълни, че не очаква конфронтации с управляващата партия заради местните избори.


Leave A Reply