Британски пастор в Сливен Даниел Хъл, обвинен в блудствени действия с четири деца, остава за постоянно в ареста,  съобщиха от пресцентъра на окръжната прокуратура. Той е обвинен в това, че е блудствал с повече от 2 деца.
затвор
Ако бъде признат за виновен, го грози затвор от 5 до 15 години. От прокуратурата посочиха, че през 2016 г. Хъл е поискал удостоверение за постоянно пребиваващ в България.Оказва се обаче, че британецът е имал задължение към полицията в родината си да се отчита всеки път, когато сменя адреса си, заради сходни обвинения и излежаване на присъда във Великобритания нещо, което така и не направил.

снимка: New York Post

снимка: New York Post

През 2018 г. окръжният съд в Сливен получава издадената европейска заповед за арест на пастора, но отказва да го предаде, защото според българското законодателство неуведомяването на полицията за новия му адрес не представлява нарушение или престъпление у нас. В 14:30 ч. днес съдът ще гледа мярката на Хъл.Междувременно жителите на квартал “Надежда” се събраха пред окръжната прокуратура в Сливен с настояване той да бъде освободен.


Share Follow

Leave A Reply