“Над 300 милиона лева е инвестицията в Завода за фуражи и лекарства за ветеринарната медицина в Пещера по Плана “Юнкер“, каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти при откриването на завода. „Откриваме нови работни места, те са над 200, като тук ще работят много висококвалифицирани специалисти в сферата на биотехнологията, химията, инженерството. На тази фирма съм откривал заводи и в Разград, в Ботевград, сега и тук. Най-важното е, че тези заводи дават ръст на икономиката и създават работни места с добавена стойност“, добави Бойко Борисов.

70590942_484389708778819_5581627180191842304_o

“Всеки ден или през ден в България се откриват заводи. Този завод е високо технологичен, с добро възнаграждение, както и с отделени 40 милиона лева за екология и пречистване на водата. Нено Димов лично ми каза, че пречиствателната станция е направена по най-съвременен начин. Трудно е на такива места, където почти няма привличане на инвеститори, да има такова развитие”, заяви премиерът. След официалната церемония премиерът Борисов разгледа новия завод, като разговаря със служители, които му обясниха същността на работата си.

3P1A1017

“За да отговоря на президента – всеки ден откривам заводи и училища. Над 1 млрд. са дадени за образователна инфраструктура. Предполагам, че днес му е харесало, като е откривал учебната година”, каза още министър-председателят.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Борисов бе помолен да коментира и думите на президента Радев, че свободата на словото в България е в криза и медиите се управляват чрез някой телефон. Коментарът на държавния глава е във връзка със скандала с БНР и свалянето на журналиста Силвия Великова от ефир. “Ако е неговият телефон, добре. Това беше саботаж срещу правителството. Чист саботаж. Надявам се проверките да приключат възможно най-бързо и всичко да излезе наяве. Аз само показвам. Ето и днес това правя. Завод след завод и то по време на рецесия”, подчерта той.

“Смешно ми е как от всеки телевизор и радио се сипят обиди към правителството, но говориш по всички телевизии. И после няма свобода. Дума не съм казал, каквото искат, това да правят. Но да злоупотребяват с това. Правят саботажи срещу правителството. Планирани, насочени, за да разрушат системата. И после – правителството им е виновно. Не ме интересуват нито Корнелия, нито президентът”, категоричен е премиерът.


Share Follow

Leave A Reply