Оказа се, че освен счупване в областта на раменната кост, Цвета Караянчева има травма в областта на гръбначния стълб. Това каза директорът на УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” проф. Асен Балтов относно състоянието на председателя на парламента Цвета Караянчева, след като вчера претърпя катастрофа край Хитрино.

проф. Асен Балтов, снимка: БГНЕС

проф. Асен Балтов, снимка: БГНЕС

Той обясни, че не се е знаела сериозността на нараняването около гръбначния стълб и това наложило използването на правителствения хеликоптер за транспортирането й в столицата. Самата Караянчева е предпочела операцията в областта на рамото да стане веднага по спешност.

болница

„Оперативна интервенция се е извършила със специални винтове, така, че да се даде възможност на ръката в рамките на 15 дни да се раздвижва. Очаква се до един месец ръката и да бъде в кондиция и да може да извършва действия с нея. Лечението на травмата в областта на гръбнака ще се извършва с корсет, който ще се носи три седмици.

До края на седмицата се очаква Караянчева да бъде изписана и да продължи лечение в домашни условия до пълното й възстановяване, което ще стане в рамките на един месец.


Share Follow

Leave A Reply