Жителите на ромския квартал “Надежда” в Сливен са на протест в защита на британеца Даниел Хъл, който беше арестуван преди дни с обвинение за блудство с деца. Пасторът е член на молитвен дом “Съединение” в града. Само преди няколко дни евангелските църкви в България се разграничиха от него. В официална позиция на Управителния съвет се казва, че Хъл не е служител на никое регистрирано вероизповедание в състава на Обединените евангелски църкви.

снимка: Булфото

снимка: Булфото

Месните признават, че за времето, в което е бил при тях, Хъл е помагал с всякакви средства.По думите на родителите на разпитваните деца британецът се е грижил за всички като е осигурявал дрехи, храна и битови условия за семействата. Признават, че не са се интересували от къде идват средствата за това, но предполагат, че той е имал приятели зад граница.
снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Местните категорично отрекоха обвиненията за блудство, отправени към Хъл и настояха той да бъде освободен. Според тях той никога не е давал признаци за незаконни деяния. В момента Хъл е в ареста с постоянна мярка “задържане под стража”.


Share Follow

Leave A Reply