Няма битка за София, има работа за София – градът ще го има и след изборите. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на тържествената сесия на Столичния общински съвет по случай честването на Деня на София. Йорданка Фандъкова

„Градът ни празнува с вярата, надеждата любовта и мъдростта. Вече девета година имам честта да произнасям празнично слово пред вас. Тази година искам да говоря за отговорността, която всички носим пред нашия град и хората. Постигнахме много. Градът се промени и продължава да се променя“ – с тези думи започна приветствието на столичния кмет Йорданка Фандъкова към столичани.
7324789
„Живеем във време, в което всичко може да е казано, а утре да се отрече. Нашата задача винаги е била да мислим за града, защото него ще го има и след изборите, а софиянци не са средство и залог на партийни игри. Важното е да има принципи и решителност. Няма битка за София, има работа за София. Нека с любов и мъдрост работим за града си“, добави още тя.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов също подкрепи думите на столичният кмет, че няма битка за София, като допълни, че има битка за решения и политики. „Нека езикът на омразата да не е водещ в кампанията”, призова той. “В политиката е по-важно понякога не какво си направил или казал, а с какво усещане си оставил хората. Дано в този мандат, използвам позитивна насоченост, без значение кой в каква позиция е, да сме успели малко от малко и да оставим хората с добро усещане за София. Няма битка за София, има битка за решения и политики. Нека езикът на омразата не е водещ в това, което ни предстои”, посочи Калоян Паргов. „Пожелавам на всички софиянци да са живи и здрави. И нека колегите, с които скоро ще се впуснем в предизборна кампания, да работим в името на столицата – партийните пристрастия не интересуват софиянци“, добави още той.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Председателят на Градския съвет на БСП отбеляза, че днес е време за равносметка за свършената раота, която гражданите на София трябва да направят. „Днешният християнски празник за пореден път отбелязваме величието на нашата столица през вековете. Днешният празник и днешният ден е повод и за равносметка – дали назад 5-10 години, или 50 и повече. Хубава е нашата столица – расте но не старее. Няма да правя равносметка на мандата, защото тази равносметка ще я направят след близо месец гражданите на София – те ще кажат в какво сме успели и в какво не. Хората искат решения на проблемите“.


Share Follow

Leave A Reply