Официалният претендент на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев обяви, че ще присъства на мача между световния шампион Анди Руис и Антъни Джошуа в Саудитска Арабия. Реваншът между двамата е насрочен за 9 декември, като победителят трябва да се изправи срещу българина до края на май 2020 година.

Според Кобрата шансовете на Джошуа и Руис са 50:50, но той все пак отдаде предпочитанията си на мексиканеца и предположи, че той ще спечели за втори път. “Няма да е лесен мач. Ще видим, ще бъде интересно”, каза Пулев пред микрофона на един от най-атрактивните журналисти в бойните спортове The Schmo, който го попита дали ще се качи на ринга в Саудитска Арабия, за да се сблъска очи в очи с бъдещия си съперник. „Може би“, отговори Кубрат.

снимка: Boec.BG

снимка: Boec.BG

Той посочи също, че следващият му бой ще е на 9 ноември в Калифорния. „Чувствам се добре. Имам мач на 9 ноември в Калифорния и след това очаквам победителя от реванша между Джошуа и Руис. Готов съм за големия мач, да бъда световен шампион“, заяви Пулев. И добави: „В близко бъдеще хората ще видят, че новият световен шампион ще е Кубрат Пулев.“

Българинът смята, че по-забавен за него би бил мач срещу Антъни Джошуа. “Той е силен и здрав и вероятно мач с него би бил по-забавен, по-драматичен – за хората, за телевизиите, за шоуто”, каза българската звезда в тежка категория на професионалния бокс.


Share Follow

Leave A Reply