“Местните избори трябва да бъдат състезание по идеи, цели и качества, а не по окаляне и оплюване”. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред БНТ. “При избора на кмет хората трябва да бъдат умни и критични, а не да се подвеждат по сладкия израз на кандидате, посочи Дончев”.Томислав Дончев, Йорданка Фандъкова

По думите му що се отнася за коалицията ГЕРБ- СДС според него единодействието в дясно е добър знак за спечелването на изборите, както и подкрепата на коалиционите партньори. Според Дончев обществената подкрепа се печели трудно и може много бързо да изчезне. “Обществената подкрепа не е двигател на суетата, може много бързо да изчезне и много трудно се правят реформи, ако няма обществена подкрепа”, каза Дончев. Той призова да не се гледа на изборните резултати като на медал или на знаменце на картата. “За столицата обаче резултати от изборите са знакови. Месните избори отразяват няколко неща – националната политическа конюнктура, оценка за всичко, което е свършено, персонална подкрепа за този, който е избран”, добави още Дончев.

снимка: slavyansk.today

снимка: slavyansk.today

Томислав Дончев коментира и темата с шпионския скандал и дали това е довело до промяна в отношенията ни с Русия, Дончев отбеляза, че няма промяна в отношенията ни с Русия и работата по определени проекти продължава.Той очаква службите и прокуратурата да си свършат работата и ако се стигне до съд да има справедливи наказания.


Share Follow

Leave A Reply