“Ние изобщо не говорим за шпионски скандал, русофили и подобни”, заяви премиерът Бойко Борисов на парламентарен контрол в отговор на социалиста Антон Кутев, който постави въпроса за отношенията ни с Русия. В подкрепа на думите си, че те са приятелски и прагматични, той напомни, че се подготвя посещение на руския президент Владимир Путин в България догодина за 140-та годишнината от установяване на дипломатическите ни отношения.”Както виждате, нямаше никакви реакции по шпионския скандал”, добави премиерът за мълчанието откъм Кремъл по разследването на службите и разпитите на представителите на Движение “Русофили”.

Антон Кутев

Антон Кутев

Премиерът напомни, че вече се строи “Балканският поток”. Единственият проблем е с лицензията на оръжейните заводи. Един ден трябва да седнем, г-н Кутев, какъв компромис може да се постигне с Русия, добави Борисов. И обобщи „Ние винаги сме казвали, че Европа и НАТО са нашите стратегически партньори. Още доста неща сме направили в полза на Руската федерация и тяхното ръководство високо ги оценява. Прагматично, точно на базата на взаимната изгода продължаваме да работим с Руската федерация“, добави още премиерът.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Относно случая с БНР, премиерът Бойко Борисов каза, че ще помоли ПГ на ГЕРБ да подкрепи искането на Корнелия Нинова за създаване на анкента комисия, за изесняване на подробности около спирането на Националното радио.


Share Follow

Leave A Reply