Фандъкова да спре да използва общински ресурс за лични цели и партиен пиар. Това се посочва в позиция на БСП – София, изпратена от пресцентъра на партията. “В началото на септември БСП – София поиска столичният кмет Йорданка Фандъкова да излезе в отпуск и да спре да прави предизборна кампания, скривайки я зад “инспекцията” на различни общински обекти. Нейният отговор беше, че тя не прави кампания, а работи за софиянци и града. Последва и позиция на ГЕРБ – София, в която се напомня, че госпожа Фандъкова е законно избран, действащ кмет и излизането й в отпуск ще преустанови работата на Столична община и ще създаде затруднения за гражданите”, пише още в позицията.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

“Какво последва? Кметът Фандъкова продължи с инспекциите и “неотложната работа в полза на софиянци”, която през последните 3 дни се изрази в представяне на лица от иновативния й бъдещ екип. Да припомним фактите – на 18-ти септември при проверка на строителството на детска градина в Курило тя представи първия си нов кандидат за общински съветник на ГЕРБ – арх. Ивайло Петков. На 19-ти септември при посещение в Първа градска, сега Първа многопрофилна болница за активно лечение, представи проф. Иво Петров като второто ново име от граждаската квота в отбора й. На 20-ти септември при посещение в Университетската АГ болница “Майчин дом” представи проф. Асен Николов като част от листата й за общински съветници”, посочиха от БСП – София.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

“С цялото ни уважение към безспорния авторитет на посочените кандидати, искаме да попитаме кое наложи те да бъдат представени сега и по този начин преди законното откриване на предизборната кампания? Да, наистина, при представянето им, кметът Фандъкова не се вози на “джипка”, а използва територията на реномирани лечебни заведения. Но това не променя безспорния факт, че тя използва общински ресурс за лични цели и партиен пиар. Госпожо Фандъкова, в представянето на бъдещата Ви листа ли се изразява незаменимото Ви присъствие в Столична община и работата Ви в интерес на гражданите, заради които не излизате в отпуск?”, отбелязват от БСП – София.


Share Follow

Leave A Reply