Ситуацията, която наблюдаваме, може да се каже, че е усложнена, тъй като преди да дойда тук, имах среща с гръцкия министър по въпросите на миграцията и обсъдихме, че в Гърция положението е наистина сериозно. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

Младен Маринов, снимка: БГНЕС

Младен Маринов, снимка: БГНЕС

Младенов посочи, че такава опасност винаги е съществувала не само за България, а и за цяла Европа, но за България проблемът е още по-належащ, тъй като е външна граница и чисто географски, има ли нова вълна, тя ще мине през нас.

мигранти

„Когато съседна на нас държава има мигрантски проблем, то това означава, че той може да се прехвърли и на наша територия. Срещата ни с гръцкия министър по миграцията премина в този дух за предприемане на адекватни съвместни действия“, добави Маринов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Относно съмненията за трета жертва убита от обвинените за убийството край Негован министърът на вътрешните работи коментира, че за сега не може да се ангажирам с конкретна информация.  Младенов заяви, че от МВР са се фокусирали и върху евентуални действия на тези лица в миналото и разследването продължава. „В момента, в който имаме категорични доказателства за извършено от тях престъпление, ще уведомим всички“, добави още той.


Share Follow

Leave A Reply