Специализираната прокуратура публикува на сайта си допълнителна информация по шпионския скандал и разследването срещу Николай Малинов. Те предоставят приобщен екземпляр на докладната записка на български език, заедно с приложенията към нея, както и други документи, имащи пряко отношение по случая. Файловете са със заличени лични данни и не съдържат факти и обстоятелства, увреждащи интересите на трети страни, както и нецензурни думи или изрази.

снимка: novini247.com

снимка: novini247.com

След като Николай Малинов беше разпитан в следствието, Прокуратурата публикува и документи, касаещи „КТБ“ АД, „ДУНАРИТ“ АД и „ЕМКО“ ЕООД.

договор

Досъдебното производство е образувано на 9 юли, тази година, за това, че на неустановена дата през януари 2014 г. до 03.07.2019 г., на територията на Република България, се поставя в услуга на чужда организация, за да й служи като шпионин.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Към настоящия момент по разследването са проведени множество процесуално – следствени действия – разпитани са свидетели, извършено е претърсване, изземване и личен обиск, изготвени са две компютърно-технически експертизи, събрани са относими към предмета на доказване справки и документи.

съд

На 10.09.2019 г. Николай Малинов е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление. Определена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 50 000 лева, която е внесена от обвиняемото лице. На 12.09.2019 г., с разрешение на наблюдаващия прокурор, Прокуратурата на Република България разгласи докладна записка на руски език, изготвена от обвиняемия Николай Малинов, в която в качеството на председател на „Национално Движение Русофили“ в Република България е изложил вижданията си за геополитическа преориентация на България и стратегия, чрез която същата да бъде постигната.

Пълните документи може да видите на тук.

 


Leave A Reply