В Русия се работи върху шесто поколение изтребители. Това обяви генералният директор на руския Държавен научноизследователски институт за авиационни системи Сергей Хохлов, цитиран от руските медии.

изтребители, Миг
Основната разлика с изтребителите от пето поколение ще бъде в това, че в базовата версия изтребителят се предполага, че е безпилотен, т. е. възможността за пилотиране е опционална.

русия самолети армия сирия

“Всички останали характеристики са по-нататъшно развитие на вече съществуващите: още по-бързо, още по-маневрено, още по-незабележимо и т. н.”, отбеляза Хохлов.
Руснаците твърдят, че вече произвеждат изтребителите от пето поколение Су-57. До края на годината той ще попълни бойния състав на въздушно-космическите сили, както руснаците наричат военновъздушните си сили. Договор за 76 такива машини беше подписан на форума “Армия-2019”.
За първи път Су-57 полетя през 2010 г. Високата маневреност, способността да изпълнява свръхзвуков полет, модерната авионика и малката видимост осигурява на Су-57 превъзходство пред конкурентите, хвалят се руските военни.


Leave A Reply