Българският боксьор, който почина след мач в Шкодра, Албания се казва Борис Станчов, а не Исус Величков, както бе съобщено от Българският професионален боксьов съюз. Станчов се е качил на ринга под името Исус Величков. Това става ясно от отворено писмо разпространено от Българския професионален боксов съюз.

снимка: БТВ

снимка: БТВ

Публикуваме писмото без редакторска намеса:

До всички заинтересовани страни,
Уважаеми господа,

Във връзка с трагичния инцидент и последвалата смърт на български боксьор на професионално боксово събитие в Шкодра, Албания, на 21 Септември 2019г., Български Професионален Боксов Съюз още веднъж изказва своите съболезнования на близките на боксьора.
Българският състезател Исус Розев Величков е регистриран в Професионалния Боксов Съюз с номер на лиценз 58. Регистриран е с лична карта и лични данни на това лице. В това число е пътувал с документи на това лице.
От няколко източника постъпи информация, че лицето участвало в събитието с трагичен край е Борис Александров Станчев. Към момента Българският Професионален Боксов Съюз има обосновани предположения, че Борис Александров Станчев е ползвал чужди документи за получаването на професионален лиценз, с които с чужда самоличност е пътувал в чужбина и участвал нееднократно в спортни събития. Изясняват се причините и обстоятелствата относно вкарването в заблуждение на Българския Професионален Боксов Съюз и официалните органи.

Веднага щом получи необходимата информация по случая, Български Професионален Боксов Съюз ще излъчи официално становище за случилото се.


Share Follow

Leave A Reply