За облекчаване на трафика към столицата през Владая са осигурени две ленти за влизащите в София. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
В следобедните часове се очаква завишаване на трафика по магистралите и главните пътища на страната в посока към големите градове. Служителите на „Пътна полиция“ ще подпомагат и контролират движението, където е необходимо. От полицията апелират шофьорите да карат със съобразена скорост, да спазват дистанция, да не предприемат рискови изпреварвания и да са толерантни на пътя.
Към момента е силно интензивен трафикът в посока към София по път Е-79 в района на Симитли. Пътни полицаи са на място и подпомагат движението.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

С цел безопасност и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата в последния почивен ден, от 14.00 часа до 20.00 часа е в сила ограничение за движението на камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. От 10.00 часа в участъка от АМ „Струма“ край Дупница има две ленти за движение за леките автомобили и ППС до 12 т в посока София и една – за Кулата.
На АМ „Хемус“ продължават ремонтно-възстановителните работи на съоръженията при 19-и км и при 36-и км, както и на тръбата за София на тунел „Витиня“. За улеснение на пътуващите в отсечките с ремонт има две ленти за пътуващите за София и една за Варна. Алтернативен маршрут в посока Монтана и Видин е проходът „Петрохан“ и Искърското дефиле, а в посока Варна – път I-1 София – Ботевград.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

За облекчаване на движението през Владая и повишаване на пътната безопасност днес има две ленти за влизащите в София. Алтернативен маршрут на първокласния път е АМ „Струма“.
На този етап нормално се осъществява преминаването през граничните пунктове с Гърция, Сърбия, Северна Македония, Румъния и Турция, информират от ГД „Гранична полиция“. На българо-турската граница, на ГКПП „Капитан Андреево“ и на ГКПП „Лесово“ трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили. Причина са ремонтни дейности на съпределните гранични пунктове.


Share Follow

Leave A Reply