Американският президент Доналд Тръмп изрази желание да се срещне с анонимното лице, подало сигнал, който поставя управлението му под въпрос. В същото време демократи призовават основни американски телевизионни канали да спрат да канят адвоката на Тръмп – Руди Джулиани – в програмите си.

С няколко публикации в “Туитър” президентът наруши мълчанието си през почивните дни по неговите действия, които го поставиха в прицела на демократите, които инициираха разследване дали да се задейства процедура за импийчмънт срещу президента.
„Като всеки американец аз заслужавам да се срещна с този, който ме обвинява, особено ако това лице е представило некоректно и измамно един перфектен разговор с чуждестранен лидер“, написа Тръмп в социалната мрежа.

снимка: Getty Images

снимка: Getty Images

През август анонимно лице подаде сигнал до директора на Националната разузнавателна служба относно съдържание на телефонен разговор на Тръмп с президента на Украйна Владимир Зеленски, в който Тръмп е поискал разследване на Джо Байдън (негов потенциален опонент в изборите догодина). В разговора е станало дума и за въвличането в процеса на министъра на правосъдието Уилям Бар и адвоката на Тръмп Руди Джулиани.

Новината за разговора накара демократи в Конгреса да започнат процедура по импийчмънт, а адвокатът Джулиани в изминалите няколко дни се включи със защита на президента в основни новинарски предавания.


Share Follow

Leave A Reply