Финалът на първия по рода си конкурс “В търсене на съвременния български коктейл” събра на едно място избрани ракиени фенове и едни от най-добрите български миксолози. Специално за събитието топ барманите Александър Симеонов и Николай Вангелов от Nomad Barman застанаха зад бара на „Стралджанска“ мускатова ракия, за да подготвят няколко вариации на популярни коктейли с традиционния български алкохол. „Събитието за най-оригинална многокомпонентна напитка с ракия е представяне на коктейлите пред публиката, като освен като награда, искаме да чуем и тяхното мнение за вкуса и начина на представянето й“, споделят от избата производител на „Стралджанска“ „Вила Ямбол“. „Интересът към конкурса доказа, че голяма част от хората използват ракията за коктейли и са склонни да я приемат като съвременна напитка, отвъд клишето“, допълват от избата.

05. bloody maria

Родните бармани Александър и Николай също са на мнение, че качествената българска ракия по нищо не отстъпва на останалите популярни основи за приготвянето на коктейли. Според тях, любимото национално питие прави все по-смели стъпки в навлизането си в коктейлната култура и затова двамата работят за налагането и популяризирането му в барове и ресторанти. Предстои, авторските коктейли да бъдат включени в менютата в заведения в цялата страна, като лансирането им ще бъде обявено на FB страницата на марката.

PR 7

Именно това – да бъде представена по по-атрактивен и съвременен начин е мисията, зад която застава любимата премиална ракия „Стралджанска“ този сезон. Ето защо, от началото на септември марката представя уникална коктейлна платформа, която показва модерното лице на любимото националното питие – http://straldjanska.online. Тя включва както интерпретации на различни алкохолни миксове – както класически и наложили се коктейли, така и най-новите трендове с ракия, сред които БЛЪДИ МАРИЯ, СТРАЛДЖА ХАЙБОЛ, СТРАЛДЖА ШПРИЦ, СТРАЛДЖА ОЛД ФЕШЪН, ЕНЕРДЖИ ХАЙБОЛ и СТРАЛДЖА САУЪР.

Document Name1_13

Интересен факт, свързан с производството на „Стралджанска“ е, че „Вила Ямбол“ е една от малкото изби със собствено звено за производство на бъчви. В тяхната работилница и до днес работи най-старият бъчвар в България бай Вълчо, който продължава да предава опита си на по-младите. За бъчвите за ракия, използва български дъб. Именно качествената дървесина обогатява и формира финалните нюанси в аромата и вкуса на „Стралджанска“, убедени са технолозите на избата. Цветът на „Стралджанска“ е лек, кехлибарен. На нос се открива чист мускатов аромат с тонове на роза и смокиня. Вкусът е плътен, на добре узрял мускат.


Share Follow

Leave A Reply