“През цялото време исках да поднеса съжаленията си за това, че ставам част от този спектакъл, защото авторитетът на парламента беше заложен снощи”, каза на пресконференция председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова по повод скандала в предаването “Референдум” по БНТ, предизвикан от лидера на “Атака” и кандидат за кмет на София Волен Сидеров. “Всички ние, независимо дали сме управляващи или опозиция, сме призвани да пазим авторитета на Народното събрание, на институцията. Смятам, че снощното му представяне категорично беше позор за институцията”, заяви Дариткова, която също беше сред участниците в предаването.

71548118_10156700500604021_8069070743939317760_n

“Вярвам, че това ще накара българският избирател много внимателно, с разум да подхожда към всеки избор, да не се подвежда по популистки, приятни за ухото послания и обещания, а да преценява внимателно, защото изборът и за Народно събрание, и за местна власт трябва да бъде отговорност, и към този избор трябва да се подхожда именно така, за да не ставаме свидетели на подобни прояви”, каза още Даниела Дариткова.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

“За мен поведението на г-н Сидеров е неприемливо. Но все пак ние сме различни политически сили, ние имаме различни идеологии и различен начин на водене на кампания. Нека си спомним преди години, когато беше Костинбродската афера, как се случваха нещата, как политически сили коментираха в деня за размисъл, как бяха отразявани от медиите. Ние понесохме много негативи от това, но въпреки всичко бяхме победители на изборите. Но мисля, че такова поведение не бива да се толерира”, коментира председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

“Не само по БНТ, по която и да е телевизия вербална или физическа агресия може да има само ако се предава турнир по бокс, по борба или се пуска екшън, иначе не бива да има”, подчерта вицепремиерът и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Томислав Дончев.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

“Всички политици носим някаква отговорност, когато зареждаме обществото с агресия, нападайки се, обругавайки се. Често забравяме, че хората се влияят от това. Разбирам, че трябва да зареждаме хората с различни тези, но не бива да ги зареждаме с омраза. Езикът на омразата понякога е много изкусителен като инструмент – колко си готин, когато нападнеш другия с остър тон. Но това се връща. Хората го виждат, деца го виждат, това поведение се копира – “ако това поведение е позволено на политиците, защо да не е позволено на всички нас”. Исторически няма политическа сила, която да е по-потърпевша от нас от подобно поведение. Какви ли не неща са говорили за нас, в какви ли не чудеса са ни обвинявали и на национално, и на местно ниво”, каза още Дончев.


Share Follow

Leave A Reply