Поддръжници на генаралния директор на БНР Светослав Костов излязаоха на втори протест пред Съвета за електронни медии в негова защита. Преди дни беше поискана оставката на Костов от СЕМ заради спирането на прогма „Хоризонт“ за няколко часа. Но след отказа му да подаде оставка, от Съвета се заканиха, че ако не я получат в рамките на 7 дни ще задействат процедура за предсрочно прекратяване на мандата му. светослав костов

При създалата се ситуация членовете на СЕМ поканиха част от протестиращите на среща – нещо, което не се бе случило в предишните дни. Преди седмица те проведоха среща само с част от редколегията на “Хоризонт”. По време на предишния протест пред сградата на националното радио протестиращите в защита на Светослав Костов негодуваха, че е била изслушана само едната страна в скандала. Не била дадена думата на някой от несъгласните с това, че Костов е виновен за спирането на сигнала на 13 септември и че е упражнявал цензура върху Силвия Великова, поради което трябва да бъде махнат в момента, когато текат проверки на прокуратурата и Сметната палата.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

След срещата с редколегията СЕМ обаче реши, че му иска оставката и започва процедурата по предсрочното прекратяване на мандата му през следващата седмица без да насрочва повече срещи и изслушвания.


Share Follow

Leave A Reply