Четири търговски обекта са били запечатани в Първомай при съвместна специализирана акция на полицията, Националната агенция за приходите (НАП) и Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), съобщава говорителят на ОДМВР-Пловдив, предаде “Фокус”. Наложена е била възбрана на близо 32 килограма птиче месо и над 3 килограма колбаси от инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните, които са издали 6 констативни протокола за установени нередности.

снимка: apitalregionfarmersmarket.com.au

снимка: apitalregionfarmersmarket.com.au

Специализираната операция за предотвратяване и пресичане на престъпления от общ характер и административни нарушения при търговия, съхранение и доставки на стоки и предлагани услуги е била проведена вчера. Акцентът е поставен върху търговски обекти в определени квартали на населените места, за които постъпва информация за нерегламентирано разпространение на стоки без български бандерол. Съвместните екипи са посетили общо 31 магазина, питейни и увеселителни заведения и центрове за услуги.

снимка: bgbakery.co.uk/

снимка: bgbakery.co.uk/

В рамките на акцията полицейските служители са иззели и 300 къса саморъчно свити цигари, за което е образувана предварителна проверка за престъпление. Проверили са 46 души и 8 моторни превозни средства. За нарушения на Закона за движение по пътищата са съставили 14 акта. В 13 случая е взето административно отношение и по общинска наредба за опазване на обществения ред.


Share Follow

Leave A Reply