Върховният касационен съд /ВКС/ след два месеца ще реши дали Полфрийман ще остане на свобода или ще бъде върнат в затвора. Заседанието по делото за възобновяването на производството за предсрочното освобождаване на осъдения за убийството Джок Полфрийма продължи около 40 минути, след което съдът се оттегли. Главния прокурор Сотир Цацаров поиска възобновяване на делото за предсрочно освобождаване на австралиеца. В искането си за възобновяване на делото Цацаров заявява, че определението на тричленния състав на Софийския апелативен съд (САС), с което беше освободен предсрочно осъденият за убийство Полфрийман, е постановено при съществено нарушение на процесуалните правила. Според Цацаров съставът е трябвало да се произнесе с решение, а не с определение.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

“За мен единственото решение е съдът да обяви искането за недопустимо. В мига, в който решат това, всички лишени от свобода, на които им е било отказано с определение, а не с решение, на това основнаие ще искат възобновяване на делото им”, коментира пред медиите адвокатът на Полфрийман. 7377734

В същото време пред Съдебната палата, докато тече делото, протестират граждани и привърженици на ВМРО, които се обявиха против освобождаването на Полфрийман. “Съдът не е на БХК”, “Искаме справедливост”, “Джок Полфрийман е опасен”, се чете на плакатите на протестиращите. ВМРО се заканиха, че ще протестират пред Съдебната палата, докато не излезе решението на съда за освобождаването на Полфрийман.


Share Follow

Leave A Reply