“Изграждаме 11 нови спортни зали в кварталите, за да осигурим добри условия за спорт близо до дома. До две години ще имаме 6 многофункционални спортни зали в училища, които ще са с отворен достъп в извънучебно време. Други 5 зали планираме в партньорство със спортни федерации и изявени български спортисти”, каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова на среща с асоциацията „Здраве и фитнес“.

Sport_studentski_1

Фандъкова припомни, че над 10 от училищата в София не са имали физкултурни салони. „Всички училища в София до края на 2021 г. ще имат физкултурни салони. Остава ни да започнем строителството на салон на 100 ОУ в „Сердика и на 9-а Френска езикова гимназия. Изградихме 8 физкултурни салона и 7 са в строителство към момента“, обясни Фандъкова.

снимка: www.ellisguilfordschool.co.uk

снимка: www.ellisguilfordschool.co.uk

6-те многофункционални спортни зали ще бъдат изградени към 2 СУ в район „Витоша“, 51 СУ в район „Красно село“, 55 СУ в район „Студентски“, 144 СУ в район „Младост“ и 56 и 79 СУ в район „Люлин“. Спортните зали, които ще бъдат изградени в партньорство със спортни клубове и изявени спортисти, са в „Лозенец“ до 21 СУ, в район „Подуяне“ до метростанцията в „Левски“, в район „Люлин“ на ул. „Дж. Неру“ и ул. „Индира Ганди“, в район „Илинден“ срещу входа на „Западен парк“ и в район „Слатина“.

Sport_studentski_2

„Създаването на повече и добри условия за спорт е моя лична кауза. Новите спортни зали са важни, но е важна и финансовата подкрепа за спортни събития на спортните клубове, училищата, детските градини и неправителствени организации. Спортът освен здраве е и превенция срещу агресията и зависимостите. Ключова е и работата с треньорите и инструкторите, които работят ежедневно с децата и младите таланти на София“, каза Фандъкова. Район „Студентски“ ще бъде първият, в който ще се проведат срещи с ученици с цел превенция срещу използването на вредни вещества и хранителни добавки. „Планираме изграждане на 3 скейт-парка и нови ремонти и изграждане на спортни игрища в кварталите“, допълни Фандъкова.


Share Follow

Leave A Reply