Комисията по отбрана ще проведе изнесено заседание във факултет „Авиационен“ в Долна Митрополия. В двудневната програма ще бъдат обсъдени Планът и практическите стъпки за възстановяване на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“.

български военновъздушни сили

На заседанието днес народните представители ще изслушат ген.-майор Цанко Стойков, командир на ВВС, който ще говори за „Изграждане на взаимодействието между ВВС и ВВУ – обективна необходимост и възможности за реализация“, както и полк. д-р инж. Ивайло Ангелов, зам.-началник на НВУ „Васил Левски“ по ВВС, който ще запознае народните представители с Плана и практическите стъпки за възстановяване на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в град Долна Митрополия.

След заседанието Комисията по отбрана ще се срещне с личния състав във факултет „Авиационен“. По време на втория ден депутатите ще посетят Военновъздушната учебна база в Долна Митрополия и ще разгледат кабинетите по аеродинамика и автоматика, конструкция на Л-39 „Албатрос”, ще видят новия тренажор, който беше закупен за обучение на курсантите.


Share Follow

Leave A Reply