Какъв модел ще промени Мая Манолова? Та тя е кандидатът за кмет на задкулисието. Човек свикнал да мисли в схеми, участвала в схеми. Това каза Малина Едрева, председател на постоянната Комисия по образование, култура, наука и културно многообразие към Столичния общински съвет от групата на ГЕРБ-София, предаде репортер на “Informo”.
Според нея Мая Манолова е изплашена от това, че трябва да представи екипа си и финансирането си, за да излезе на светло с всичко това, което стои пред нея. Едрева обвини Манолова, за това че си измисляла провокации и че това е било част от нейната тактика. „Това не е честно и ние няма да допуснем, като политическа партия, да бъдем включени към поредния сценарии на задкулисието”, посочи тя.

Снимка: Informo.bg

Снимка: Informo.bg

„Ние сме свидетели на това, че сме принудени от Мая Манолова да се занимаваме с лепенки, шатри, лъжи и манипулации. Не е честно към нас, не е честно към хората от града ни, да се отвлича вниманието от важните неща от дневния ред на гарда ни”, заяви Малина Едрева.

Снимка: Informo.bg

Снимка: Informo.bg

Председателят на Столичния общински съвет от групата на ГЕРБ-София Елен Герджиков определи кампанията на Манолова като „театър на абсурда”. Той направи и анализ на тазгодишната кампания за местния вот на кандидата за кмет на София Мая Манолова по три линии, разделяйки я на три кампании.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Първата е тази, която се самообявява за позитивна всеки божи ден. Само че, повтарянето на тази дума едва ли е достатъчно, за да направи кампанията такава. Внимателният поглед би открил множество бели петна в нея- липса на екип, липса на конкретни идеи, липса на познание и компетентност, за това как се управлява един голям град. Именно тези дефицити пораждат нуждата да се водят останалите две кампании”, изтъкна той.
Като втора кампания от страна на Мая Манолова Герджиков посочи, че според него са фалшивите новини. „Тя е изпълнена с неверни твърдения, поднесени по драматичен начин. Едно от тях е заравянето на RDF горивото. Няма такова нещо. Друго е лошата задлъжнялост на Общината- не, тя е с най-високия кредитен рейтинг и изключително нисък процент на плащанията по кредитите, спрямо приходите си”, каза председателят на СОС от ГЕРБ.
Той коментира и поръчката за почистване, като подчерта, че тя няма да приключи преди изборите и че следващият проект ще бъде преценен дали да се одобрят протоколите и да се подпишат договорите. „Твърде много са тези фалшиви новини и всеки ден ги чуваме, за да бъдем толкова наивни и да ги отдадем само и единствено на незнание и на некомпетентност”, каза той.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Третата кампания според Герджиков е по линията “аз съм жертва”. „Лично на мен много ми напомня онова от преди няколко години “страхуват ли ви ГЕРБ”. Същото е, г-жа Манолова в момента се обявява за преследване и репресиране”, каза Герджиков.
Според него Манолова обявява като неправомерни акции срещу себе си причакването пред фризьорския салон, натиска над медицинска сестра от столична болница и катастрофата, която претърпя преди около половин месец.
„Не може тази кампания да се обявява и да се води по този начин и в същото време да се има за позитивна. Това са манипулации, подмяна на дневния ред, бягство от темите, които интересуват града и гражданите. Нищо друго. Това не е политика, а безскрупулна борба за власт”, коментира Герджиков.

снимка: инициативен комитет на Мая Манолова

снимка: инициативен комитет на Мая Манолова

Припомняме, че преди два дни вандали бяха нарязали шатрата на предизборния щаб на Мая Манолова. Това беше третото посегателство върху нейната шатра. Предишните два пъти тя беше надраскана с химикал и с маркер.


Share Follow

Leave A Reply