Австралия обвини българското правителство, че манипулативно е предало думите на най-високопоставения представител на Канбера на Балканите след срещата му с министъра на правосъдието Данаил Кирилов по казуса “Джок Полфрийман”, съобщава Ей Би Си.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

При вчерашната среща Министерството на правосъдието у нас изпрати съобщени, в което цитира посланика в Атина, именно това изречение предизвика противоречие между двете страни. Той казва: “Австралийската страна е наясно, че и в момента всичко се развива според българското законодателство и няма отклонения в процесите на съдопроизводството”. От друга страна Полфрийман е дал интервю за Ей би си, в което е казал, че подобно изказване означава голямо предателство към Австралия.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Австралийското министерство отрече тези думи и смята, че са пълна манипулация и въобще не са използвани тези думи.Според дипломатите в Канбера все още не е ясно на какво основание австралийският гражданин е лишен от свобода, след като съдът го е пуснал предсрочно от затвора и би трябвало да има правото да се върне в родината си.


Share Follow

Leave A Reply