„Да помоля за съдействие медиите, не жълтите и не кафявите, в които се говори за децата на хората живеещи чужбина, не знам чие съзнание това го роди. Как може да се протестира срещу стратегия, която я няма? Как може да се тиражира, че норвежците са дали пари, за да им изнасяме деца? Това нормално човешко съзнание не може да го измисли, не мога да допусна, че човек може да се върже на подобна лъжа”, заяви премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание. Борисов подчерта, че правителството винаги ще бъде против домашното насилие върху деца.

снимка: aifs.gov.au

снимка: aifs.gov.au

„Деца, които се разхождат голи и боси на бунището зимата – такова дете трябва ли да се остави там да израсне като инвалид, то ще придобие болести и т.н. Кое е лошото на всичко това? Кой нормален човек е против това? Държавата щяла да натовари на влак децата и да ги изнася. Това как може да ви мине дори през акъла? Моля ви да помогнете в разясняването на тази чудовищна лъжа”, обърна се Борисов още към медиите.

снимка: informo.bg

снимка: informo.bg

По темата за образованието Борисов каза, че колкото и да се критикува образованието, са се задържали много хора и много хора се връщат от чужбина, за да работят на висококвалифицирани работни места у нас. „Така че поздрави на Академията на науките. Ние като население не сме голяма държава, но в тези среди иновации, нови технологии българинът има развито мислене, суперкомпютърът, който започваме да изграждаме в Технопарка също отсега трябва да го мислите къде, кога и как може да бъде използван на най-високо ниво”, добави Борисов. Премиерът припомни, че преди няколко седмици правителството е отпуснало допълнително 5 милиона за 150-годишнината на БАН.


Share Follow

Leave A Reply