Бившият легионер Иван Пачелиев ще бъде обвинен в убийство на медицински специалист, при и по повод изпълнение на служебните му задължения. Това обясни окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев, съобщава Нова. Пачелиев е задържан за 24 часа, като мярката му ще бъде удължена на 72 часа.

снимка: Булфото

снимка: Булфото

„Голяма част от ситуацията вече е изяснена, установени са свидетели, иззети са записи от видеонаблюдението. Лицето не съдейства за решаване на ситуацията. Продължаваме да работим”, заяви старши комисар Ангел Цанков, директор на ОДМВР-Хасково.

Окръжният прокурор обясни, че по това обвинение, което ще му бъде повдигнато, Иван Пачелиев го грозят от 20-30 години затвор, доживотен затвор или доживотен без право на замяна.

снимка: iStock

снимка: iStock

Припомняме, че във вторник бе убит 72-годишния фелдшер Димитър Факиров в тополовградското село Орешник и веднага спецслужбите се отзоваха на мястото на престъплението. След няколкочасова операция беше задържан заподозрения бивш легионер, който преди година и половина стреля срещу полицаи и се барикадира в дома си. До края на месеца се очаква да приключи досъдебното производство за този случай от преди година и половина.


Share Follow

Leave A Reply