СЕМ започва процедура за предсрочно прекратяване на мандата на генералния директор на БНР Светослав Костов. С три гласа – на председателката София Владимирова, на Ивелина Димитрова, и на Розита Еленова бе подкрепена процедурата. Бетина Жотева и Галина Георгиева се въздържаха. Светослав Костов има 5 дни срок за предоставяне на становище. След това Съветът за електронни медии ще пристъпи към гласуване за прекратяване на мандата.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Редколегията на БНР поиска оставката на ген. директор на БНР Светослав Костов и управителния съвет. Съветът за електронни медии (СЕМ) даде седемдневен срок на директора на БНР доброволно да си подаде оставката, в противен случай след този срок мандатът му ще бъде принудително прекратен. Поисканата оставка на Светослав Костов е заради спирането на излъчването на радиото за пет часа на 13 септември.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Журналисти пък от радиото протестираха пред БНР и СЕМ в защита на шефа си според тях настоящето ръководство трябва да остане, докато се изясни цялата ситуация и докато се решат най-належащите проблеми, сред които е и повишаването на възнагражденията на работещите в медията.В подкрепа на директора Светослав Костов е събрана и подписка, в която са се разписали близо 200 души.


Share Follow

Leave A Reply