Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви в речта, която произнесе на заседание на окръжните ръководители на ПСР, че с категоричност отхвърлят всички критики във връзка с операцията „Извор на мира”. Той заяви, че призовават страните, които са си направили навик да отправят по всякакъв повод критики към Турция, да бъдат разумни и да разбудят своята съвест.Ердоган

Президентът подчерта че Саудитска Арабия не може да критикува Турция, тъй като тя е отговорна за настоящото положение в Йемен, че и диктаторът на Египет Сиси също не може да отправя критики по адрес на Турция. Ердоган посочи, че Турция желае благото и доброто на сирийския народ и че воюват не с кюрдския народ, а с терористите.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Президентът Ердоган осъди и ЕС, който окачестви операцията като окупация, с думите: “Съвземете се, ние спряхме и върнахме обратно над 5 хиляди терористи от ДАИШ, пристигнали в Сирия”. Ердоган посочи, че причината за операцията „Извор на мира” е да бъде възпрепятствано създаването на една терористична държава. Президентът подчерта, че до момента, в рамките на операцията са били ликвидирани 109 терористи.


Share Follow

Leave A Reply