Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) прие решение, с което установи конфликт на интереси при бившия зам.-икономически министър Александър Манолев. Конфликтът е, че от времето, когато той е бил заместник-министър на икономиката и член на Управителния съвет на Държавен фонд “Земеделие”, Манолев е повлиял на други органи и хора, за да спечели частен интерес. Той е въздействал на свързано с него лице във връзка с мониторинга по изпълнение на договора за отпускане на финансова помощ за къща за гости в град Сандански.

снимка: b-scpa.com

снимка: b-scpa.com

Припомняме, че на 7 октомври 2019 г. бе внесено обвинението срещу Александър Манолев. Заместник-министърът на икономиката подаде оставка през април 2019 г., след като Върховна касационна прокуратура стартира проверка срещу него по повод медийни публикации.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Това не е първият скандал около фигурата на Манолев. Миналата година Александър Манолев бе номиниран за поста на транспортния министър след оставката на Ивайло Московски. Тогава обаче Манолев се оттегли още преди да заеме поста с аргумент “медийни публикации срещу него в една определена група”. И при забъркването на името му като пореден епизод от “Апартаментгейт” Манолев определи първоначално това като координирана атака и лов на вещици. Местната власт в Сандански отказва да сътрудничи на властите при разследването.


Share Follow

Leave A Reply