Пламен Георгиев започна да събаря терасата си. Това е едно от условията, което му беше поставено от премиера Бойко Борисов, за да стане консул в Испания.На 7 октомври бившият антикорупционен шеф и бъдещ консул Пламен Георгиев оттегли жалбата си срещу Община Слатина. С нея той оспорваше разпореждането за премахване на незаконните постройки на терасата му.resize_on_the_fly (2)

В началото на август прокурорската колегия на ВСС се събра на извънредно заседание, за да го възстанови на работа като прокурор в специализираната прокуратура. Назначението му там е от 1 август, решиха съдебните кадровици. Пламен Георгиев бе зам.-шеф на специализираната прокуратура преди да оглави антикорупционната комисия.991-ratio-terasa-plamen-georgiev

На 9 август 2019 г. правителството назначи бившия председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) за генерален консул на България в испанския град Валенсия, с решение, взето на закрито заседание. На 2 октомври Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) освободи Георгиев като прокурор с пълно мнозинство, но в отсъствието на самия Георгиев и на главния прокурор Сотир Цацаров.


Share Follow

Leave A Reply